Голубий марлін – смачно та корисно
Марлін – це не одна якась конкретна риба, а сімейство риб, що живе в тропічних і помірних водах Атлантики, в західній частині. Однак, найбільш популярною і найпоширенішою в кулінарії являється голубий марлін. Це справжній гігант, довжина якого може досягати трьох метрів.
Для риби марлін характерний відносно низький відсоток жирності, в зв’язку з чим, вкрай не рекомендується зажарювати її надто сильно.
У складі риби марлін присутня значна кількість корисних речовин – фосфору, цінних жирних кислот омега-3, а також деяких вітамінів. Завдяки цьому, голубого марліна рекомендується вживати в цілях захисту від багатьох захворювань серцево-судинної системи. А страви, приготовлені кухарями Гостинного двору Чарда на основі цієї риби, не тільки смачні та корисні, а й здатні значно поліпшити настрій і забезпечити надійний захист від депресивних станів.
Тож, запрошуємо скуштувати філе голубого марліна в цитрусовому маринаді з сирним крем-пюре під соусом Жьоне з щучими зернами від Шеф-кухаря Гостинного двору Чарда.